16-годишната сензация Ансуман Ансу Фати започва да се превръща в звезда

...
16-годишната сензация Ансуман Ансу Фати започва да се превръща в звезда
Коментари Харесай

16-годишен се превръща в звезда на "Барселона"

16-годишната сензация Ансуман " Ансу " Фати стартира да се трансформира в звезда на " Барселона ", откакто още веднъж осъществя гол и публиката на " Камп Ноу " го възнагради с бурни аплодисменти при всяко допиране на топката от него. Това стана пред очите на контузения и гледащ от ложата Лионел Меси в мача от IV кръг на испанската Примера дивисион, в който каталунците разгромиха " Валенсия "  с 5:2.

Тона зададе точно роденият в Гвинея-Бисау футболист, който засече пас на Френки де Йонг и вкара още във 2-рата мин. После се разписаха самият Де Йонг (след пас на Фати), Жерар Пике и два пъти Луис Суарес, само че основната тематика остана Ансу Фати.

На 25 август той дебютира за " Барса " (в мача с " Бетис " 5:2), влизайки в 78-ата мин. Така на 16 година, 9 месеца и 25 дни стана вторият най-млад състезател на каталунците - единствено с 18 дни по-голям от рекордьора от 1941 година Висенте Мартинес. По-назад са Боян Къркич (17 година, 19 дни), Марк Муниеса (17 година, 1 месец, 26 дни) и самият Меси (17 година, 3 месеца, 22 дни).

А гвинеецът продължи да написа история. На 31 август, отново като запаса, осъществя първия си гол - срещу  " Осасуна " (2:2), и на 16 година и 304 дни стана най-младият голмайстор в историята на клуба. В събота пък бе за първи път титуляр и стана първият 16-годишен футболист в Примера дивисион с гол и асистенция в един мач. И всичко това за общо 116 минути в три мача.

Цената на африканеца към този момент е 25 млн. евро (според Transfermarkt). А селекционерът на " Ла хала " Роберт Морено разгласи, че ще бъдат направени стъпки Ансу да играе за Испания. До момента младежът не е викан в А тима на Гвинея-Бисау, което ще улесни процедурата.

" Хората от испанската футболна асоциация работят по въпроса. Ще се чака и решението на Фати - съобщи някогашният помощник в " Барса " (2014-17) пред Movistar+. - За " Барселона " е радостно, че имат подобен състезател, освен това излязъл от " Ла Масия " (б.р. - школата на клуба). Сега би трябвало да не се главозамае и се надявам да е по този начин ".

Първата стъпка ще бъде предложение за испанско поданство към бащата - Бори Фати (бивш футболист), който първо емигрира от Гвинея-Бисау в Португалия, а след това се открива в Севиля, когато синът му е на 6 година Ще има " екстри " и за братята на Ансу - Браима и Мигел, които също са футболисти.

Другите съботни мачове : " Реал " - " Леванте " 3:2, " Леганес " - " Виляреал " 0:3, " Реал Сосиедад " - " Атлетико " 2:0, " Ейбар " - " Еспаньол " 1:2.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР